rss

Tarayınızda RSS Okuyucu yüklü ise,
Site haber akışımıza üye olabilirsiniz.

18 Ekim 2024

Bugün Günlük Ziyaret: 170 (170)

Toplam Ziyaret: 26.600.022 (24.456.155)

1000'inci sayımızı kutluyor, bizleri bugünlere getiren okurlarımıza ve destekçilerimize teşekkür ediyoruz.
01 Ekim 2023
Sayı : 1.014
Bu kayıt toplam
200 kez okundu.
fb sharer

TARIK CİĞER, "ÇORAK TOPRAKLARIMIZI KURTARALIM"

Özel Haber - Akdeniz Orman Ürünleri Üreticileri Derneği (AKOD) Başkanı Tarık Ciğer, dünyada yeşil enerji konusunda önemli adımlar atıldığını, büyük rakamlı bütçelerle geleceğe yatırım yapıldığını hatırlatarak, çok geç olmadan Türkiye'de de benzer uygulamaların yapılması gerektiğini söyledi.

Tarık Ciğer,
1 / 1 )  Görselleri büyük görmek için tıklayınız.

Dünyada yeşil enerjiye verilen önemin her geçen gün artarak çoğaldığını vurgulayan Ciğer, "Bazıları, yeşili korumak adına plastik üretim diyor. Plastik sentetik bir ürün. Doğada yok olması çok uzun süren bir ürün. Bunu doğal bir ürüne tercih etmek doğru değil. Ayrıca insan sağlığına da çok zararlı. Sonuçta petro kimya ürünü.

Yeşile yatırım

Tüm dünya yeşil enerji diyor. Dünya, yeşil enerji konusunda büyük rakamlarla bütçe ayırıyor, geleceğe yatırım yapıyor. Dünya nüfusu her geçen gün artıyor. Bugün 8 milyar olan nüfus, gelecek yıl 9 milyarı geçecek. 40 yıl sonra ise, şimdikinin 2 katından fazla bir nüfus olacak. Toprak ise büyümüyor. O zaman burada yapılacak en doğru şey, yeşile yatırım olacaktır.

Burada olay, çölleşen toprakların verimli hale nasıl getirilebileceğine geliyor. Ne yazık ki Orman Genel Müdürlüğü'nün bu konudaki çalışmaları zayıf kalıyor. Geçtiğimiz dönemlerde Ankara'da yapılan bir toplantıda da bu konuyu gündeme getirmiştik.

Çölleşen toprakların verimli hale dönüştürülmesi ile ilgili yöntemler var. Konusunda deneyimli, yetenekli orman mühendislerimiz var. Sadece bunların konfor alanlarından dışarı çıkıp, projeler üretmeleri gerekiyor. Bu projeleri uygulamaya sokabilmek için de uğraşmaları, ısrarcı olmaları lazım.

Yeşile bakmakla çevreci olunmuyor

Türkiye o kadar güzel bir coğrafyada, dünyanın o kadar değerli bir bölgesinde yer alıyor ki, her cm2'si verimli olan topraklara sahibiz. Evet, bizim de çölleşmiş topraklarımız var. Ama bunları kurtarabiliriz.

Mesela akasya ağacı. Akasya ağacı, havadaki azotu alıp toprağa vererek toprağın canlanmasını sağlar. Sadece akasya da değil, toprağı canlandıracak çok çeşitli ağaç türleri var. Deneyimli orman mühendislerimiz, bunları hazırlayacakları projelerle hayata geçirebilirler.

Hatta, ormanları kesiyorsunuz diyen çevreci grupları da yanlarına alarak; çölleşmiş toprakları canlandırmak için kampanyalar düzenlesinler. Madem çevreciyiz, sadece ormanlar kesilmesin demekle çevreci olunmuyor. Çölleşmiş topraklarımızı da kurtaralım" diye konuştu.



Son Haberler:
_assets/fotograflar

Tarık Ciğer, 'Hammadde fiyatları düşmezse rekabet edemeyiz'

_assets/fotograflar

Sabri Tekli: MTOSB ciddi projelere imza atıyor

_assets/fotograflar

Çetinkaya 31. Mağazasını Erzurum'da Açtı

_assets/fotograflar

Toyota Boshoku Türkiye ve TB Sewtech Turkey'den büyük yatırım

_assets/fotograflar

Mersin'in ortak sesi

_assets/fotograflar

Özyiğit, Hayvan Hakları Tutum belgesini imzaladı

_assets/fotograflar

Havalimanı'nda son hazırlıklar...

_assets/fotograflar

Sporun denizle buluştuğu nokta

close Tarık Ciğer, "Çorak topraklarımızı kurtaralım"
Tarık Ciğer, "Çorak topraklarımızı kurtaralım"
Mersin Tercüman.   Haftalık Yerel Siyasi Gazete.   Web Sitemiz'de bulunan hiçbir malzeme yeniden yayınlanmak amacı ile kullanılamaz. Copyright© Mersin Tercüman 2005, tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN
E-posta
 : 
Telefon
 : 
+90(506) 443 37 30
Adres
 : 
Kiremithane Mahallesi, İstiklal Caddesi, Atlas Apt. No:87 Kat:1 No:4 Akdeniz / Mersin
(Özgür Çocuk Parkı yanı - Atlıhan Oteli karşısı)
 
 
ARŞİV
Sayfa başı kayıt adedi: