rss

Tarayınızda RSS Okuyucu yüklü ise,
Site haber akışımıza üye olabilirsiniz.

21 Kasım 2024

Bugün Günlük Ziyaret: 210 (210)

Toplam Ziyaret: 26.620.997 (24.476.635)

1000'inci sayımızı kutluyor, bizleri bugünlere getiren okurlarımıza ve destekçilerimize teşekkür ediyoruz.
21 Temmuz 2024
Sayı : 1.053
Bu kayıt toplam
287 kez okundu.
fb sharer

PATİLİ DOSTLARA MAMA ÜRETİM ÜNİTESİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren Kaşlı Geçici Havyan Bakımevi'nde yine bir ilk gerçekleştirilerek, kompost teknolojisiyle can dostlar için mama üretimine başlandı.

Patili dostlara mama üretim ünitesi
1 / 1 )  Görselleri büyük görmek için tıklayınız.

Bakımevi'ne kurulan mama üretim ünitesi sayesinde, farklı kurum ve kuruluşlardan gelen fazla yemekler mamaya dönüştürülüyor. Köpeklerin tamamına yetecek kadar üretim yapabilme kapasitesine sahip ünitede üretilen mamalar, patili dostlar tarafından afiyetle yeniyor.

1 adet kırıcı makine, 2 adet 500'er litrelik kompost makinesi, 1 adet pelet makinesi ve 1 adet fırından oluşan ünite sayesinde, günlük toplanan yaklaşık 2 ton yemekten 600 kilogram kadar mama üretimi yapılabiliyor. Toplanan yemek miktarına bağlı olarak değişebilen üretim, Bakımevi'nde yaşayan patili dostların 2 günlük öğün miktarını karşılıyor.

1 yemek toplama aracı ve 2 personelle, yemekhane hizmeti olan farklı kurum ve kuruluşlardan gün içerisinde toplanan yemekler, Bakımevi'ne getiriliyor. Önce, içerisinde hayvanların tüketemeyeceği büyüklükteki ekmekler ile kanatlı ve küçükbaş hayvan kemikleri kırıcı makine yardımı ile yenebilecek boyutlara ayrılıyor.

Ardından yemeklerle birlikte kompost makinesine aktarılıyor. Kompost makinesinden çıkan yemekler, şekil verilmek üzerine pelet makinesine veriliyor. Son olarak, üretilen mamaların uzun süre muhafaza edilebilmesi için 3 kattan oluşan raylı sistemli fırın yardımı ile kurutma işlemi gerçekleştiriliyor. Tüm bu işlemlerin sonunda, bir hafta süre ile bozulmadan muhafaza edilebilen mama üretimi gerçekleştirilmiş oluyor.

Kompost makinesine aktarılan yemek miktarı ve içeriğine göre, yaklaşık 12-18 saat aralığında yapılan üretimin ardından, köpeklerin yiyebileceği kıvamda ve rasyonda (bir evcil hayvanın 24 saat içinde tüm besin ihtiyaçlarını karşılayan tüm yemler ve bunlara ait karışım oranları) mama elde ediliyor. Özellikle yaz aylarında toplanan yemeklerin, bozulmadan ve israf olmadan tüketilmesi adına son derece önemli olan ünite sayesinde, mama maliyeti de en aza indiriliyor.



Son Haberler:
_assets/fotograflar

Tarık Ciğer, 'Hammadde fiyatları düşmezse rekabet edemeyiz'

_assets/fotograflar

Sabri Tekli: MTOSB ciddi projelere imza atıyor

_assets/fotograflar

Çetinkaya 31. Mağazasını Erzurum'da Açtı

_assets/fotograflar

Toyota Boshoku Türkiye ve TB Sewtech Turkey'den büyük yatırım

_assets/fotograflar

Mersin'in ortak sesi

_assets/fotograflar

Özyiğit, Hayvan Hakları Tutum belgesini imzaladı

_assets/fotograflar

Havalimanı'nda son hazırlıklar...

_assets/fotograflar

Sporun denizle buluştuğu nokta

close Patili dostlara mama üretim ünitesi
Patili dostlara mama üretim ünitesi
Mersin Tercüman.   Haftalık Yerel Siyasi Gazete.   Web Sitemiz'de bulunan hiçbir malzeme yeniden yayınlanmak amacı ile kullanılamaz. Copyright© Mersin Tercüman 2005, tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN
E-posta
 : 
Telefon
 : 
+90(506) 443 37 30
Adres
 : 
Kiremithane Mahallesi, İstiklal Caddesi, Atlas Apt. No:87 Kat:1 No:4 Akdeniz / Mersin
(Özgür Çocuk Parkı yanı - Atlıhan Oteli karşısı)
 
 
ARŞİV
Sayfa başı kayıt adedi: