rss

Tarayınızda RSS Okuyucu yüklü ise,
Site haber akışımıza üye olabilirsiniz.

05 Ocak 2025

Bugün Günlük Ziyaret: 93 (93)

Toplam Ziyaret: 26.637.609 (24.492.631)

1000'inci sayımızı kutluyor, bizleri bugünlere getiren okurlarımıza ve destekçilerimize teşekkür ediyoruz.
18 Şubat 2024
Sayı : 1.034
Bu kayıt toplam
285 kez okundu.
fb sharer

MESLEKİ EĞİTİM POLİTİKASI MASAYA YATIRILDI

MTSO tarafından 'Dijital Dönüşüm Odağında Mesleki Eğitim ve İş Dünyası Uluslararası Konferansı' düzenlendi. Türkiye ve dünyadaki mesleki eğitimin mevcut durumu masaya yatırılıp dünyadaki uygulamalardan verilen örneklerle bu alanda geliştirilen politikalar değerlendirildi. Geleceğe dair yapılması gerekenlere ışık tutuldu.

Mesleki eğitim politikası masaya yatırıldı
1 / 1 )  Görselleri büyük görmek için tıklayınız.

Her ülkenin ihtiyaçlarına göre kendi özelinde eğitim politikası üretmesi gerektiği vurgulanan konferansta bu dönüşüm yapılırken odak noktasına dijital dönüşüm ve yeşil dönüşümün yerleştirilmesi gerektiği vurgulandı.

Dijital dönüşümle ihtiyaçlar değişse de iş dünyasında vasıflı insan gücüne duyulan ihtiyacın değişmeyeceği dile getirilen konferansta önümüzdeki süreçte teknik becerilerden çok öğrencilerde yaratıcı ve eleştirel düşünebilme gibi farklı yetkinliklerin daha çok aranacağı ifade edildi.

Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği tarafından finanse edilip Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından yürütülen 'Mersin İlinde İş Dünyasının Değişen İhtiyaçlarının Mesleki Eğitimin Entegrasyonu ile Karşılanması Projesi' kapsamında'Dijital Dönüşüm Odağında Mesleki Eğitim ve İş Dünyası Uluslararası Konferansı' düzenlendi.

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve sektör paydaşlarının katıldığı konferansla AB ülkeleriyle Türkiye arasında mesleki eğitime ilişkin iyi örnek uygulamalarının aktarılması hedeflendi.

Proje kapsamında bugüne kadar MTSO Sektörel Yetkinlik Geliştirme Merkezi kuruldu. Türkiye genelinden elektrik, elektronik ve endüstriyel otomasyon alanında eğitim veren toplam 148 meslek öğretmeninin yetkinliklerini geliştirmek için teorik ve KOBİ'lerle yapılan eşleştirmelerle işbaşında uygulamalı eğitim programları düzenlendi.

Yetkinlik Geliştirme Merkezi bünyesinde kurulan laboratuvarlarda düzenlenen eğitimleri kapsayan 6 adet rehber kitapçığı hazırlandı. Merkez hizmetinin bir uzantısı olarak çevrim içi öğrenme ve ağ platformu için gerekli çalışmalar tamamlanarak çevrim içi yayına hazır hale getirildi.

Projenin son ayağında ise Dönüşüm Odağında Mesleki Eğitim ve İş Dünyası Uluslararası Konferansı düzenlendi.

Dijital dönüşümün artması sonrası iş dünyasının değişen ihtiyaçlarına daha hızlı çözümler üretebilmek hedefiyle düzenlenen konferans iki oturumda gerçekleşti.

Konferansın açılışında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Oda'nın kısa, orta ve uzun vadeli hedefleri bulunup bu hedeflere yönelik odak projeler hazırladıklarını söyledi.

Oda'nın değişmeyen hedefleri bulunduğunu da kaydeden Çakır, bunları ise üreten bir ekonomi olmak, lojistik, dış ticaret, tarım, sanayi ve turizmde katma değerle yenilikçi üretim ve hizmetler yaratmak olarak sıraladı. Bazı dönemlerde ise özel konulara odaklanmayı tercih ettiklerine değinen Çakır şunları söyledi:

"İşte 2024 Mersin iş dünyası için ekonomide yeşil dönüşüm, dijitalleşme, sektörlerde kümelenme yılıdır. Ve artarak ihtiyaç duyulan vasıflı insan gücünü yetiştirme amacına yönelik yeni nesil, uygulamaya dayalı bir mesleki eğitim yılı olacaktır. Hazırladığımız bu proje dijitalleşme ve mesleki eğitime odaklanması nedeniyle Mersin iş dünyasının temel dört hedefinden ikisini kapsamaktadır. Bu nedenle çok önemsiyoruz."

Türkiye'de bir süre önce, 'Meslek lisesi memleket meselesi' sloganıyla başlatılan seferberliğin düzenlenen konferansla 'Meslek liseleri milletlerin meselesi' sloganına evrildiğini dile getiren Çakır, küreselleşen dünyada insan kaynağına etkin şekilde beceri kazandırılmasının bir dünya meselesine dönüştüğünü söyledi.

Değişime direnmeyip uyum sağlanması gerektiğini vurgulayan Çakır, "Konu, basit bir ekonomi konusu değildir. Konu; insanımıza onurlu, sağlıklı, huzurlu bir gelecek vermektir. Toplumsal refahla, toplumsal huzuru yakalamaktır" dedi.

Dijital dönüşümün insan hayatına hızla girdiğine değinen Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, "Bu dönüşümü hayatımıza yön veren değil hayatımızı kolaylaştıran bir boyuta evirmeliyiz" değerlendirmesini yaptı.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ise Türkiye'nin ikinci yüzyılını bugünün gençlerinin oluşturacağını söyledi. Gençlerin dijitale olan yatkınlığını hatırlatan Durmuş, dijital dönüşümün çalışmalara entegre edilmesinin önemine değindi.



Son Haberler:
_assets/fotograflar

Çetinkaya Alışveriş Merkezi, Isparta'da Şube Açtı!

_assets/fotograflar

Tarık Ciğer, 'Hammadde fiyatları düşmezse rekabet edemeyiz'

_assets/fotograflar

Sabri Tekli: MTOSB ciddi projelere imza atıyor

_assets/fotograflar

Çetinkaya 31. Mağazasını Erzurum'da Açtı

_assets/fotograflar

Toyota Boshoku Türkiye ve TB Sewtech Turkey'den büyük yatırım

_assets/fotograflar

Mersin'in ortak sesi

_assets/fotograflar

Özyiğit, Hayvan Hakları Tutum belgesini imzaladı

_assets/fotograflar

Havalimanı'nda son hazırlıklar...

_assets/fotograflar

Sporun denizle buluştuğu nokta

close Mesleki eğitim politikası masaya yatırıldı
Mesleki eğitim politikası masaya yatırıldı
Mersin Tercüman.   Haftalık Yerel Siyasi Gazete.   Web Sitemiz'de bulunan hiçbir malzeme yeniden yayınlanmak amacı ile kullanılamaz. Copyright© Mersin Tercüman 2005, tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN
E-posta
 : 
Telefon
 : 
+90(506) 443 37 30
Adres
 : 
Kiremithane Mahallesi, İstiklal Caddesi, Atlas Apt. No:87 Kat:1 No:4 Akdeniz / Mersin
(Özgür Çocuk Parkı yanı - Atlıhan Oteli karşısı)
 
 
ARŞİV
Sayfa başı kayıt adedi: